Over ons


Biostoom Beringen is een dochter van Bionerga NV, die instaat in voor de afvalverwerking afkomstig van de provincie Limburg en de stad Diest. Bionerga nv beheert drie verbrandingsinstallaties (Beringen, Oostende en Houthalen-Helchteren) en vijf composteerinstallaties in Limburg (Bilzen, Houthalen, Maasmechelen, Pelt en Sint-Truiden).

De aandeelhouders van Bionerga nv zijn Limburg.net en Nuhma Cvba.


Activiteiten

Verbranding

Jaarlijks wordt in Limburg naast ruim 120.000 ton huishoudelijk restafval en grof vuil, meer dan 150.000 ton organisch afval ingezameld bij de Limburgse inwoners. Dit afval wordt in de milieuvriendelijke en hoogtechnologische installatie in Beringen via verbranding omgezet in warmte en elektriciteit. De biostoomcentrale in Beringen is trouwens een state of the art-installatie, waar de verwerking van het afval gebeurt op een uiterst professionele, ecologische en efficiënte manier.

De verschillende schakels in de afvalketen zijn dus perfect op elkaar afgestemd om zo te voorkomen dat het milieu nog meer wordt belast. De verwerking gebeurt trouwens in alle openheid en transparantie via bedrijfsbezoeken, infovergaderingen, website en andere sociale media.

Ook in Oostende exploiteert Bionerga een verbrandingsinstallatie die jaarlijks 180.000 ton vergelijkbaar afval als in Beringen verwerkt.

Compostering

Het organisch afval wordt in 5 composteringsinstallaties in Limburg verwerkt tot hoogkwalitatieve compost. De composteringsactiviteiten staan onder toezicht van VLACO, waardoor de compost het VLACO-attest mag dragen.

Afval is voor Bionerga een grondstof voor energievormen als warmte, elektriciteit en compost.

 


Missie Biostoom Beringen

Als betrouwbare, klantgerichte en maatschappelijk verantwoorde ondernemer optimaal grondstoffen en energie recupereren uit niet-herbruikbare afvalstromen.


Bezoek ook de website van Bionerga

Bezoek ook de website van Biostoom Oostende

Bezoek ook de website van Energiehub