Nieuws & pers


BIM voorkomt problemen - 28.10.2018

Samen met het studiebureau OYO, de civiele aannemer THV Houben-Strabag, de technische aannemer Termomeccanica Ecologia en bbbdc (een onafhankelijk BIM-adviesbureau) werkt Biostoom Beringen voor de bouw van de biostoomcentrale in Ravenshout met BIM.

Indrukwekkende opbouw van de verbrandingsoven - 21.09.2018

De voorbije dagen was het opnieuw alle hens aan dek op de site in Ravenshout. Na de bouw van de gigantische afvalbunker werd nu de verbrandingsinstallatie zelf opgebouwd. Daarvoor werd alle materiaal (waaronder metalen modules van 62 ton) aangevoerd vanuit Zwitserland: 2 colonnes van telkens 4 vrachtwagens. De plaatsing van alle onderdelen verliep vlot en na 3 dagen was de klus grotendeels geklaard.

Glijden naar de top - 07.06.2018

De bouw van de nieuwe biostoomcentrale in Ravenshout-Beringen draait op volle toeren. Het bouwrijp maken van de gronden en de eerste funderingswerken verliepen moeizaam wegens een erg nat voorjaar. Maar nu rijzen de eerste gebouwen op en daarbij is er letterlijk … een blikvanger: de afvalbunker van liefst 36 meter hoog wordt momenteel in 12 dagen gerealiseerd via glijbekisting (12 cm/uur). Maar ook andere technieken, toegepast op het terrein, zijn niet alledaags. De vooropgestelde timing wordt nog altijd aangehouden, de werken zitten op schema. Vanaf september 2019 begint de testing van de installatie, in januari 2020 moet ze operationeel zijn.

Werken biostoomcentrale gestart - 30.04.2018

Al een aantal weken heerst er bedrijvigheid op het werfterrein van Bionerga in Ravenshout-Beringen. De civiele aannemer THV Houben-Strabag is immers begonnen met de bouw van de biostoomcentrale.

Energiehub Beringen schiet uit de startblokken - 27.10.2017

Bionerga start officieel met de uitbouw van de energiehub Beringen op het industriegebied Ravenshout. De opdrachten voor zowel de bouw van een nieuwe biostoomcentrale als voor de aanplant van het kort omloophout op de naastgelegen site zijn de voorbije dagen toegewezen en ondertekend. Nog dit jaar zullen de voorbereidende werken starten.
 1 2 3  

Bezoek ook de website van Bionerga

Bezoek ook de website van Biostoom Oostende

Bezoek ook de website van Energiehub