Doordacht branddetectie- en veiligheidsconcept - 20.12.2021   Terug naar overzicht


Digitalisatie zet de trend 

De complete constructie werd opgebouwd op basis van de Building Information Model-technologie (ook gekend als BIM).  Dit zorgt voor een optimaal management, en dit niet enkel in de constructiefase maar doorheen de ganse operationele fase. 

Biostoom Beringen implementeerde Siemens’ smart building management platform Desigo CC

Dit zorgt voor een overzichtelijke en een realtime weergave van de status van de bouwtechnologieën. Zo blijven de continuïteit en veiligheid gewaarborgd en krijgen het onderhoud en beheer een serieuze efficiëntieboost.

De juiste energievoorziening

Ook voor een optimale energievoorziening gebruikte Biostoom Beringen Siemens componenten. De laagspanningscomponenten bleken een ideale aanvulling voor dit innovatieve project. Ze zorgen voor een optimale stroomdistributie en slim, toekomstgericht energiebeheer. 

(Brand)veiligheid zorgt voor continuïteit

Speciale aandacht ging naar branddetectie. Aan het totaalconcept van Siemens werden rookdetectiecamera’s van Araani toegevoegd, zij nemen vroegtijdig rook waardoor zij een cruciale rol spelen bij het detecteren van eventuele brandincidenten. Bijkomende cameratechnologie waakt ook over onregelmatigheden binnen de algemene, logistieke flow.


Bezoek ook de website van Bionerga

Bezoek ook de website van Biostoom Oostende

Bezoek ook de website van Energiehub