Aankondiging loten civiele technieken Voorbehandelingshal en Optimo - 04.05.2021   Terug naar overzicht


Biostoom Beringen NV is bezig met de bouw van een “Voorbehandelingshal” en een “Optimo-hal” in Ravenshout-Beringen, gelegen naast de reeds bestaande Biostoom-centrale.

In de Voorbehandelingshal zal in 2021 afval tijdelijk op- en overgeslagen worden ter voorbereiding van verdere afhandeling op de site.  Vanaf 2022 zal deze hal gebruikt worden voor voorbehandeling van grof vuil en bedrijfsafvalstoffen, waaronder een verkleiningsstap (d.m.v. een shredder).

In de Optimo-hal komt een nieuw te bouwen sorteerinstallatie te staan die het afval automatisch zal sorteren in separate containers.

Voor de realisatie van de gebouwen en gebouwtechnieken van genoemd project doet Biostoom Beringen beroep op OYO Architects met in onderaanneming het technisch bureau CreteQ, onder andere voor de begeleiding van de ontwerp- en uitvoeringsfase.

Later deze week zullen wij de lastenboeken uitsturen voor de civiele technieken voor ons project Optimo en Voorbehandelingshal, met name voor de loten

  • Elektriciteit en TFMS

  • HVACS

  • Camera en toegangscontrole

  • Branddetectie

  • Brandbestrijding

Bij interesse, gelieve ons te contacteren voor ontvangst van het lastenboek voor het lot waarin u geïnteresserd bent op het email adres joke.carpentier@biostoom.be.


Bezoek ook de website van Bionerga

Bezoek ook de website van Biostoom Oostende

Bezoek ook de website van Energiehub