Onderhoudsdienst Bionerga in een nieuw kleedje - 25.06.2019   Terug naar overzicht


Biostoom Beringen zal in de toekomst beroep doen op de centrale onderhoudsdienst van Bionerga.

Bionerga is een modern, innovatief groeibedrijf met een boeiende opdracht: afval omzetten in duurzame, milieuvriendelijke energie. Dat doen wij niet alleen met onze gedreven medewerkers, ook onze apparatuur en organisatieprocessen nemen wij regelmatig onder de loep en sturen wij bij.

Zo zijn we momenteel bezig met de uitbouw van een centrale onderhoudsdienst. Bionerga is ontstaan uit de fusie van 3 afvalintercommunales. Vroeger hadden al die locaties een eigen onderhoudsman of –dienst. Goed bedoeld, maar niet altijd praktisch. Daarom wordt nu een gecentraliseerde onderhoudsdienst voor alle locaties uitgebouwd. Op die manier wordt de kennis gedeeld, zijn de aankopen goedkoper, loopt het voorraadbeheer vlotter, verhoogt het preventief onderhoud en dus ook de veiligheid en kan tot slot het werk makkelijker worden verdeeld.

Onze aanpak kreeg zelfs weerklank in de rest van het land. BEMAS (Belgian Maintenance Association), dat elk jaar het onderhoud in bedrijven in de kijker stelt, heeft Bionerga geselecteerd voor de award “Technical team of the year”. Een zilveren medaille was het resultaat. Een dikke proficiat voor het hele team.


Bezoek ook de website van Bionerga

Bezoek ook de website van Biostoom Oostende

Bezoek ook de website van Energiehub