Nieuws & pers


Werken biostoomcentrale gestart - 30.04.2018

Al een aantal weken heerst er bedrijvigheid op het werfterrein van Bionerga in Ravenshout-Beringen. De civiele aannemer THV Houben-Strabag is immers begonnen met de bouw van de biostoomcentrale.

Energiehub Beringen schiet uit de startblokken - 27.10.2017

Bionerga start officieel met de uitbouw van de energiehub Beringen op het industriegebied Ravenshout. De opdrachten voor zowel de bouw van een nieuwe biostoomcentrale als voor de aanplant van het kort omloophout op de naastgelegen site zijn de voorbije dagen toegewezen en ondertekend. Nog dit jaar zullen de voorbereidende werken starten.

Bionerga creëert energiehub in Beringen - 25.10.2016

Dit jaar bestaan Limburg.net en Bionerga 10 jaar. Het uitgelezen moment om niet enkel naar het verleden maar zeker ook naar de toekomst te kijken. Met de bouw van een biostoomcentrale en de creatie van een energiehub in Beringen stomen we Limburg klaar voor de toekomst en wordt afval omgezet in groene energie.

BIOSTOOM BERINGEN ZET IN OP GROENE WARMTE - 10.05.2016

Bionerga en Borealis plaatsen de plannen om in Ravenshout (Beringen) een biostoomcentrale te bouwen opnieuw op de agenda. De centrale kan 200.000 ton afval per jaar verwerken en zal de huidige installatie in Houthalen-Helchteren op termijn (2020) vervangen

Bezoek ook de website van Bionerga

Bezoek ook de website van Biostoom Oostende