Nieuws & pers


Brand tijdens opstart installatie - 22.03.2020

Kleine brand in de vultrechter tijdens proefdraaien installatie

Aanvoer eerste afval - 31.01.2020

Dinsdag 28 januari is het eerste afval in de bunker gestort. Weer een stap vooruit in de bouw van de nieuwe Biostoom centrale. Full Steam ahead!

Bionerga gaat nu ook afval sorteren en recycleren - 26.10.2019

Bionerga verwerkt dat op een propere en efficiënte manier tot energie (warmte en elektriciteit) en grondstoffen (o.a. compost). Door de jaren heen hebben wij op dat vlak heel wat kennis opgebouwd, hebben wij nieuwe technieken en technologieën ingevoerd. Maar stilstaan is achteruitgaan. Naast de 2 bestaande pijlers (verbranding en compostering) zetten wij nu in op 3 nieuwe pijlers: sortering, biomassa en warmtenetten.

BIM voorkomt problemen - 28.10.2018

Samen met het studiebureau OYO, de civiele aannemer THV Houben-Strabag, de technische aannemer Termomeccanica Ecologia en bbbdc (een onafhankelijk BIM-adviesbureau) werkt Biostoom Beringen voor de bouw van de biostoomcentrale in Ravenshout met BIM.

Indrukwekkende opbouw van de verbrandingsoven - 21.09.2018

De voorbije dagen was het opnieuw alle hens aan dek op de site in Ravenshout. Na de bouw van de gigantische afvalbunker werd nu de verbrandingsinstallatie zelf opgebouwd. Daarvoor werd alle materiaal (waaronder metalen modules van 62 ton) aangevoerd vanuit Zwitserland: 2 colonnes van telkens 4 vrachtwagens. De plaatsing van alle onderdelen verliep vlot en na 3 dagen was de klus grotendeels geklaard.
 1 2  

Bezoek ook de website van Bionerga

Bezoek ook de website van Biostoom Oostende

Bezoek ook de website van Energiehub