Nieuws & pers


Bionerga gaat nu ook afval sorteren en recycleren - 26.10.2019

Bionerga verwerkt dat op een propere en efficiënte manier tot energie (warmte en elektriciteit) en grondstoffen (o.a. compost). Door de jaren heen hebben wij op dat vlak heel wat kennis opgebouwd, hebben wij nieuwe technieken en technologieën ingevoerd. Maar stilstaan is achteruitgaan. Naast de 2 bestaande pijlers (verbranding en compostering) zetten wij nu in op 3 nieuwe pijlers: sortering, biomassa en warmtenetten.

Plaatsing Turbine - 27.06.2019

De werken op de site vorderen gestaag. Weer een belangrijk moment: de levering en plaatsing van de turbine.

Onderhoudsdienst Bionerga in een nieuw kleedje - 25.06.2019

Biostoom Beringen zal in de toekomst beroep doen op de centrale onderhoudsdienst van Bionerga. Bionerga is een modern, innovatief groeibedrijf met een boeiende opdracht: afval omzetten in duurzame, milieuvriendelijke energie. Dat doen wij niet alleen met onze gedreven medewerkers, ook onze apparatuur en organisatieprocessen nemen wij regelmatig onder de loep en sturen wij bij.

Biostoomcentrale zoekt technisch geschoold personeel - 30.04.2019

De bouw van de biostoomcentrale in Ravenshout-Beringen zit op schema. Nu al vallen de afvalbunker, het administratief gebouw, de 62 meter hoge schouw, de boiler en de verschillende kranen op. Méér dan 1.500 ton staal werd reeds geïnstalleerd. Als alles volgens plan blijft lopen, zal de centrale eind dit jaar kunnen proefdraaien.

Plaatsing van de schouw - 22.03.2019

Opnieuw een mijlpaal bij de bouw van de nieuwe Biostoomcentrale: de schouw van 62 meter werd maandag geplaatst.
 1 2 3  

Bezoek ook de website van Bionerga

Bezoek ook de website van Biostoom Oostende

Bezoek ook de website van Energiehub